Stel, je voelt je niet lekker in je vel. Je bent vaak moe, piekert veel of hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Wat doe je dan? Veel mensen denken meteen aan een psycholoog. Maar er is ook een andere manier om aan jezelf te werken: lichaamsgerichte psychotherapie gecombineerd met natuurgeneeskunde. Wat is het verschil? Ik leg het je uit in gewone mensentaal.
De psycholoog: praten over je hoofd en gevoelens
Een psycholoog helpt je vooral door te praten. Je vertelt wat er aan de hand is, en samen zoek je naar manieren om er anders mee om te gaan. Een psycholoog kijkt naar je gedachten en emoties en helpt je om patronen te doorbreken. Dit is vaak heel nuttig, vooral als je veel last hebt van stress, angst of depressieve gevoelens.
Maar soms zit iets niet alleen in je hoofd. Je kunt rationeel wel begrijpen waarom je iets voelt, maar het blijft toch steeds terugkomen. Dan kan het helpen om niet alleen te praten, maar ook te voelen.
Lichaamsgerichte psychotherapie: je lijf doet ook mee
Bij lichaamsgerichte psychotherapie werk je niet alleen met je hoofd, maar ook met je lichaam. Wist je dat emoties zich in je lichaam opslaan? Denk maar aan een knoop in je maag van de stress of schouders die vastzitten van spanning. Door te werken met ademhaling, beweging en aanraking kun je die spanning loslaten. Dit helpt je om niet alleen te begrijpen wat er speelt, maar het ook echt te voelen en verwerken.
Natuurgeneeskunde: je lichaam ondersteunen
Soms heeft je lichaam een extra steuntje nodig om weer in balans te komen. Natuurgeneeskunde kijkt naar je hele systeem: hoe je eet, slaapt, beweegt en wat je lichaam nodig heeft om beter te functioneren. Misschien heb je last van vermoeidheid door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, of zit je vast in een stressmodus die je lijf uitput. Door natuurlijke middelen en leefstijladvies kan je lichaam zich beter herstellen.
Wat past bij jou?
-
Wil je vooral praten en patronen doorbreken? Dan is een psycholoog een goede keuze.
-
Heb je het gevoel dat er meer nodig is dan alleen praten, en wil je ook werken met wat je lichaam je vertelt? Dan past lichaamsgerichte psychotherapie beter bij je.
-
Wil je naast therapie ook je lichaam helpen herstellen met natuurlijke middelen? Dan is de combinatie met natuurgeneeskunde een mooie aanvulling.
Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je iets vindt wat bij jou past. Jij verdient het om je goed te voelen!
Wil je eens ervaren wat lichaamsgerichte psychotherapie voor jou kan doen? Stuur me een berichtje en ontdek of dit de juiste stap is voor jou.
Ontspanning en herstel: hoe Guasha therapie helpt bij nek- en schouderklachten
24 april 2025/door Powerful StonesWat is het verschil tussen een psycholoog en lichaamsgerichte psychotherapie met natuurgeneeskunde?
4 april 2025/door Powerful StonesVoedselintoleranties: De Impact van Melk- en Glutenintolerantie op het Lichaam
28 maart 2025/door Powerful StonesWat is lichaamsgerichte psychotherapie en hoe helpt het jou?
30 december 2024/door Powerful StonesStandaard werk ik op de Kranestraat 33 in Horst. Soms ben ik ook voor kennismakingsafspraken op andere locaties.

Yvonne Tiesen
Loop je vast, kun je wat ondersteuning gebruiken?
Neem dan contact met me op.
Rouw is een proces waar je soms ondersteuning in kunt gebruiken.