Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar niet iedereen weet wat aromatherapie is. De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geurtjes. En dat klopt! Maar het is veel breder dan dat. Zo worden essentiële oliën al jaren toegepast voor cosmetische doeleinden, als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden in de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Maar wat is aromatherapie nu eigenlijk? Waar komen essentiële oliën vandaan? En wat doen ze?

Aromatherapie is één van meerdere manieren om mensen te helen. Geur is namelijk het krachtigste zintuig dat we hebben.Wat is aroma therapie?

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke en nuttige ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp contrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij geëigend gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.

Ervaar wat een geur met je kan doen.

Het zal je verbazen. Zo geeft de ene geur rust – zoals lavendel – terwijl een andere activeert, zoals rozemarijn. Misschien heb je specifieke herinnering bij een geur?”  van oudsher heeft de mens geurende planten gebruikt in eten en drinken om hun smaak en specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld het conserveren van voedsel. Enkele druppels zuivere essentiële oliën kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijvoorbeeld een druppel basilicum of dragon in slasaus, enkele druppels oregano op pizza, citroen en/of sinaasappel in cake of op een pannenkoek, kruidnagel en kaneel in de glühwijn, etc.

Aroma therapie word ook gebruikt tijdens de massages. Na de intake meng ik de olie wat passend is voor de situatie.

Ook kan geur helpend zijn om een gemoedstoestand te stimuleren.

Als CAT therapeut Worden de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed bij de volgende zorgverzekeraars

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ

Raadpleeg u verzekeringsvoorwaarden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1571631958918{padding-left: 0px !important;}”][vc_column][withemes_gallery lightbox=”true” column=”5″ images=”1421,1317,1332,1277,1330″ item_spacing=”0″]