Natuurgeneeskundig Psycho-sociaal therapeut

Psychosociaal therapie is een vorm van individuele hulpverlening, dat valt onder de complementaire zorg (zorg dat zorgverzekeraars onderbrengen bij alternatieve geneeswijzen). Het doel is om jou te ondersteunen bij je herstel, gebaseerd op vertrouwen en vrijwilligheid. Misschien wil je je veerkracht versterken, misschien loop je tegen uitdagingen aan waar je je niet tegen opgewassen voelt. Of worstel je met disfunctioneel gedrag en destructieve patronen. Deze vorm van hulpverlening is o.a. effectief bij burn-out, depressieve klachten, faalangst, pijnklachten klachten zonder medische oorzaak, rouw enz

“Iedere wijze uil is als uilskuiken geboren.”

Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen/therapieën die ingezet.Het probleemoplossend en zelfgenezend vermogen van de cliënt wordt geactiveerd. Hierdoor zal de veerkracht en kwaliteit van leven van de cliënt toenemen.

We herstellen de balans tussen lichaam, geest en ziel en ondersteunen het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Psychosociale therapie ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in het leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, stress of een ontevreden gevoel. Samen met de therapeut wordt op zoek gegaan naar een oplossing binnen de grenzen van de mogelijkheden van de jouw.

Met geluk is het net als met gezondheid: als je er niets van merkt, betekent het dat het er is.