Intuïtieve massage bij Burn-out klachten.

Waarom Massage therapie zeer geschikt is bij het bestrijden van een burn-out!

Een massage ontspant, brengt de hartslag omlaag, brengt( zeer belangrijk) het stressniveau omlaag. Massage Therapie brengt je weer in contact met je eigen lichaam. Massage Therapie geeft inzicht in de mogelijke oorzaken van het ontstaan van een burn-out.

Wat is eigenlijk een Burn-out ?

Op Wikipedia staat dat burn-out is een fysiologische aandoening waarbij de patiënt emotioneel en fysiek uitgeput is en weinig tot niets kan presteren.

Mogelijke oorzaken:

Perfectionisme en controle moeten houden, Overdreven loyaliteit, Te groot verantwoordelijkheidsgevoel, Gebrek aan assertiviteit en leiderschap, Onverwerkte emoties en gevoelens, Systemische gevoelens, Spanningen en conflicten, Niet functionele overtuigingen en waarden, Verlies van veiligheid, Minder functioneel tijdsbesef, Organisatorische onduidelijkheden, Sterke gedrevenheid, Dubbelfuncties, Niet herkende gezondheidsklachten

De klachten zijn o.a.

fysiek; moe, slecht slapen, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst.
Emotioneel; snel geïrriteerd, snel huilen zelden lachen, onverschilligheid
Mentaal; moeite met concentratie, piekeren, waakzaam, schrikachtig.
Gedragsveranderingen; meer medicatie innemen, niet kunnen ontspannen, onrustig zijn en geen energie hebben.

Herstel


Er zijn in de zoektocht naar herstel behoorlijk wat wegen naar Rome. Coaches, Therapeuten, Stress specialisten etc. hebben allemaal een eigen stappenplan dat in grote lijnen bestaat uit: het analyseren van oorzaken, het opbouwen van zelfvertrouwen, het beter in de gaten houden van je eigen grenzen en energieniveau, het duidelijk maken van bepaalde overtuigingen en duidelijk maken hoe deze beperkend kunnen zijn voor de cliënt zelf en als laatste, “hoe voorkom je dat het je weer overkomt ?”.

Allemaal Hoofdwerk terwijl het lichaam om alle aandacht vraagt !

Een lichaamsgerichte therapie als Massagetherapie werkt heel goed bij burn-out patiënten !

Door het herstel met je lichaam en het hernieuwd voelen. ontspan je makkelijker ( figuurlijk de emmer leeggooien, voor dat deze overloopt).