Immuunboost thee

 

Immuunboost (herbal)thee (met gember en kurkuma)

Nu het coronavirus  de Nederlandse bevolking weer in zijn greep heeft is deze thee meer dan welkom. Het geeft je immuunsysteem een flinke boost, zodat nare virussen minder kans hebben. Bovendien ondersteunt deze thee de lever en werkt op deze manier ontgiftend.

 

Gember

Gember wordt vaak geadviseerd bij reisziekte en misselijkheid(zwangerschaps), maar deze wortel heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

  • zuiverende werking
  • ontstekingsremmende werking
  • ondersteunt en stimuleert een gezonde spijsvertering
  • pijnstillende werking
  • vermindert de symptomen van misselijkheid
  • ondersteunt bij maagproblemen, zoals maagzuur

Kurkuma

Kurkuma kennen we als poeder(okerkleurig). Dit poeder is afkomstig van de gedroogde wortelstok van de kurkumaplant. Dit kurkumapoeder wordt al van oudsher gebruikt als onderdeel van de Indiase Ayurvedische geneeskunde.

  • pijnstillende werking
  • zuiverende werking
  • sterke ontstekingsremmende werking
  • ondersteunt de lever
  • ondersteunt en stimuleert een gezonde spijsvertering

Honing

De honing geeft een zacht, zoete smaak aan de thee. Kurkuma en gember hebben een nogal aparte smaak waar je van moet houden( of leren drinken). Bovendien werkt de honing als natuurlijk antibioticum.

  • anti-bacteriele werking
  • pijnstillende werking (bijvoorbeeld bij keelpijn)
  • ondersteunt een gezonde spijsvertering

 

Wat heb je nodig?

250 ml kamillethee (zakje of vers)
1 snufje biologische kurkumapoeder (geelwortelpoeder)
1 snufje zwarte peper*
2 cm verse gember (geschild en in stukjes gesneden)
schijfje verse citroen
1 tl honing
optioneel: een scheutje amandelmelk

*de zwarte peper in dit recept zorgt ervoor dat de kurkuma (curcumine) een optimale werking heeft

Zo ga je te werk

  1. Kook het water.
  2. Giet het in je lievelingsmok.
  3. Voeg de kamillethee, de kurkuma, de verse gember, zwarte peper en citroen toe.
  4. Is je thee genoeg afgekoeld om te kunnen drinken? Dan kun je de honing toevoegen. Op deze manier behoud je de goede werking van de honing.