Iedereen gaat op zijn eigen manier om het dit gebeuren. Waar de ene zegt ik verander niks en blijf doen wat ik altijd deed. De ander schiet volledig in de paniek. Een ding is zeker we zitten met zijn allen massaal thuis. Dit heeft natuurlijk fysiek en ook mentaal zijn weerslag.

Om toch genoeg te blijven bewegen zijn er allerlei dingen te bedenken. Ik zie vanaf het begin van de coronacrisis massaal velen wandelen. Heerlijk eruit(wat voorheen zo gewoon en onbelangrijk was). Zeker voor kinderen die wat meer beweging nodig heeft is deze situatie lastig. Maak een ganzenbord met sport oefeningen die je gewoon thuis kunt doen.Fysiek is niet het enige probleem. Mentaal is een veel grotere uitdaging. Je hebt man en kind nu 24/7 thuis. Heerlijk hé, thuis werken. Vaak is dat niet dus. Je bent echt niet de enige. Belangrijk is geef elkaar de ruimte. Laat de kinderen af en toe op hun kamer gamen, lezen enz. Hier door maak je voor jezelf rust momenten waar de boog niet gespannen hoeft te zijn.

Probeer een ritme te houden. Nee, het is geen vakantie ( al hoe wel het wel zo voelt met 20+ graden.) Wissel af. Ja je moet thuis veel “petjes” op hebben. Moeder, poetsvrouw, juf, begeleider, kok enz. Maar ook jij moet aan jezelf denken. Wissel af. Ook jij moet het volhouden. Soms denk je dat het allemaal nooit gaat lukken. Er komt nu wel veel druk op ons te staan. De spanning en angst voor Corona, daarbij voor velen nog het thuiswerken en kinderen jongleren. Het is lastig om rust en een helder hoofd te houden.

Kijk wat wel haalbaar is.

Maar wat als het je nu te veel word?”

Maak kleinere doelen.

Heb je hulp daarbij nodig dan neem contact op.